Tuesday, August 16, 2011

not feeling well


Alhamdulillah..dah 16hari kita berpuasa. sekejap betul kan masa berlalu. Tak lama lagi nak raya. Aim sebelum raya adalah nak masak rendang ketupat kuah kacang lodeh suma..mission for tomorrow. hehehe..takut laakk kang terberanak awal tak beraya ai tau!



tak berupdate semalam. Actually aku tak berapa sihat. Sakit perut. Tapi bukan tanda nak beranak ye. MasyaAllah, sakit yang teramat! memula ingat nak bersalin dah. Time tu nak dekat sahur. Kul 4 pagi la lebih kurang. Aku dah jadi kelawar sekarang. Malam memang tak tido. Lepas subuh baru leh lelap. Tu pun kalau mak aku tak jadi alarm suh bangun. Pantang dia tido lepas subuh. Tak elok tapi what to do...aku mengantuk lepas subuh. huuu



sebut pasal sakit tu..not sure pasal apa. adik ai yang doktor tu kata sebab makan terung banyak. so jadi angin. Yelah, dalam 2 minggu ni memang tersangat la kerap aku masak dan makan terung. Sambal terung tu memang fevereetttt!! bertambah nasi dua tiga kali kalau ada lauk tu. Dan kalau masak, aku memang makan sorang terung tu. Yang lain tengok jek. hahaha..sebab pedas katanya. Tapi mak buyong sorang ni memang hantu pedas..aku bantai makan sampai habis.



Pastu bila dah sakit memang azaaabb je rasanya. tah bape kali duk kat toilet tu. siap wek wek. makanya memang tak larat la nak posa kan. huhuhuhu..sian baby. okay mummy tak makan dah. :D


Sejak dua minggu ni jugak la aku rasa lebih kurang tetiap hari akan buat cekodok. alah, cucur udang pon aku bantai sebut cekodok gak. Asal-asal ternampak kat page cik MAT GEBU ni. Makanya aku terai la buat..aku tak ikut sebijik resepi dia..tapi part buh yeast tu yang aku ikut. pergghhh!! memang sedap bam baaammm cuk udang aku tu. hehehe..


memula aku teringin nak makan cuk nasi. so aku blend la balance nasi yang ada, campur la bawang, sayur carrot, udang kering atau ikan bilis. Buat sekali banyak then kalau lebih simpan dalam peti ais. next day goreng lagi dan lagik! hehe.. Kalau ada taugeh memang buh. cili merah, daun kuchai..


memang sedaaappp!!



at first tu aku tak reti nak buat bulat-bulat pakai senduk tu. Biasa kat kedai buat cenggitu kan? aku penah buat tapi tak menjadi so malas nak try lagi. Sekali tadi usha lagi blog cik MAT GEBU nampak dia update lagi entry pasal cucur udang. nyum nyummm!!!



Bila ke dapur tengok abah ada beli udang. Aku tak suka pakai udang yang keras-keras tu. Cam mati selera bila gigit udang keras tu. hehe..dan pertama kali try buat pakai senduk bulat menjadi plak kan..hehehe.. yang tak syok bila meletus letus minyak terkena jari. huhuhu..pedih btul. Patutla cik mat tulis udang kena lap kering-kering. Maybe tak nak kasi meletus la dalam kuali kan..aku plak udang basah-basah pi bubuh..memang la kannnn ;)



memang tengok pon dah terliur. hehehe..



try la buat ye! :D








nyum nyummmm!!!



nak buh bape banyak udang ikut suka..hee




cuk udang bam baammm





masa duk amik picture ni my mom nampak..dia tanya ambik gambar tu nak upload kat mana? nak bagi husband tengok ke? hehehe...



aku gelak jelah..




okay la. selamat berbuka!!


0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails