Monday, August 1, 2011

1 Ramadhan

Alhamdulillah...selamat dah puasa hari ni. Still masih lagi tak dapat berbuka bersama dengan husband masa first day of ramadhan nih. Last year lagi lah, first day of puasa kena berbuka sorang-sorang. haru betul...


Nasib baik aku dah beberapa kali puasa sebelum ramadhan datang, maka takda la terkejut sangat badan ni. Tapi still lembik jek. 30 minit after sahur, perut lapar mintak diisi. huhu..


Beberapa jam sebelum berbuka, baby makin galak bergerak dan tendang-tendang sebagai tanda dia kelaparan.. huhu, jadi aku cuba bertahan sehingga berbuka. alhamdulillah...


Tapi sian my mom pulak yang tetiba cam sakit. Migrain dan gastrik datang. Mungkin baru nak biasakan kot. Plus my mom ni ada gastrik yang tahap teruk sejak dari muda lagi. Tapi sebelum ni tak pernah pulak dengar mak tak puasa sebab gastrik. Mungkin dah makin meningkat usia, badan dah tak kuat kot. sian mak..tanya jugak kot nak bawak masuk kecemasan, tapi mak kata tanak sakit kena cucuk.. (yeah, memang sakit.huhu..9hari tangan aku lebam kena cucuk)


Sepanjang hari, aku hanya baring dan golek-golek jek. Lemah betul nak buat ape-ape. Ala, macam la sebelum ni aku buat keje sangat kan? hehe..


bosan-bosan, sambung kait sikit-sikit.


Masih ada 28 hari lagi nak go tru. Lusa ada routine check up kat klinik sini. Belum regist lagi. Hopefully nurse tak bising or perli-perli la. Sebab dah masuk 3 kali aku tukar tempat check up. Habis tu nak buat camne kan?


okaylah,


Selamat berpuasa!



0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails