Saturday, July 30, 2011

Ashraf Hafiz meninggal dunia pagi tadi~innalillah


Lelaki yang telah menggemparkan kita dengan kisah keinginan beliau untuk menukar jantina dari lelaki kepada perempuan dan memohon pertukaran nama kepada Aleesya Farhana meninggal dunia akibat serangan jantung dan juga kemurungan yang teruk...


Aku pernah buat entry tentang beliau..terkedu. innalillahiwainnailaihirajiun...apa pun yang terjadi sebelum ni kita tiada hak menghukum. Biar Allah menilai, kita sama-sama doakan yang terbaik untuk arwah..ameeen...


dah tak lama nak masuk ramadhan..semoga Allah panjangkan umur kita untuk menikmati ramadhan al mubarak ini..



sumber berita dari sini



KUALA TERENGGANU 30 Julai – Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz, yang gagal dalam permohonan menukar namanya kepada Aleesha Farhana, meninggal dunia ketika dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini, 5 pagi tadi.

Beliau dimasukkan ke hospital itu 3 pagi semalam setelah mengalami masalah jantung dan tekanan darah rendah.

Bapanya, Abdul Aziz Ahmad, 60, ketika dihubungi berkata, jenazah anaknya itu dijangka dikebumikan selepas waktu Zohor.

Katanya, beliau menunggu kepulangan anggota keluarga yang lain untuk membincangkan di mana jenazah allahyarham akan dikebumikan.

Semalam beliau berkata, doktor mengesahkan anaknya mengalami serangan jantung yang tidak stabil atau ”unstable angina with cardiogenic shock”.

Katanya, Mohd Ashraf Hafiz, 25, sebelum ini mengalami kemurungan selepas permohonan yang difailkan di Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu untuk menukar kepada nama wanita, ditolak pada 18 Julai lalu.

Mohd Ashraf Hafiz yang berasal dari Seberang Takir, di sini, memohon untuk menukar nama di dalam MyKadnya kepada Aleesha Farhana Abdul Aziz setelah beliau melakukan pembedahan menukar jantina di Thailand dua tahun lalu. – Bernama



...........................................................



0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails