Sunday, June 5, 2011

Mari mengkreatifkan diri..

Actually aku tak pandai pun mengait satu jarum ni..atau lebih dikenali dengan crochet. My mom sangat hebat dengan mengait. Dari aku belum lahir lagi..beliau buatkan sepasang stokin, topi dan baju sejuk..my mom memang sangat kreatif dan rajin..kekecik dulu banyak baju aku dibuatkan..skirt@gaun..sayangnya semua tu hangus terbakar masa rumah aku terbakar dulu.. (Nantila aku buat entry psl ni..)


Kalau x boleh bagi babyku pakai kan? Hehe


So untuk mengisi masa lapang sekarang ni aku belajar sikit-sikit buat crochet. Kunun nak buat stokin tp aku tatau la ape yg jd ni..tgk jela nnt ye..haha


ingat nanti kalau dpt balik lama sikit ke kg aku nak blaja dengan mak. Dulu blaja memain je..hehe..rugi kan??


Ni baru pas abis makan kenduri kat sungai dua,penang. Husband bwk pergi pantai merdeka nak mandi-mandi dgn adik and cousinnya..aku ni dah lama xjenjalan kat pulau pinang ni..sgt lama..entah bila dpt round puas-puas ntah lahh..huhu..


Oklah..nak sambung mengait! ;)
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

2 comments:

MULAN said...

cool... pandai nya... i'm bad dgn kerja tangan yg guna jarum panjang pendek ni.. mesin jahit ok lagi.. cross stitch boleh sikit tapi takde sabar nak siapkan.. hehe.. take care..

sheschocoholic @ leeya said...

mulan..

sy suka kerja tgn camni..cuma xde la pandai mana..cuma minat..hehe..ni pun baru nak belajar..my mom sgt expert buat benda ni.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails