Saturday, June 25, 2011

Maharaja Lawak

rasanya ramai yang layan Maharaja Lawak ni berbanding dengan Raja Lawak. Yelah, yang masuk tu adalah finalist Raja Lawak musim-musim yang lepas. Actually, aku bukan la peminat atau penontok Raja Lawak sebelum nih. Tak pernah pun tengok show tu dari musim pertama sampai la musim sekarang. Adik aku suka layan but aku tak suka. Entah kenapa laa..aku rasa macam tak lawak pun diorang ni. hehe..


Then, bila mula Maharaja Lawak, aku pun tak menonton sangat. Adalah bukak sesekali tapi macam tak best jek. Mungkin bila aku bukak tu tengah peserta yang tak hebat macam JOZAN, SEPAH, NABIL. Ataupun masa episod awal-awal tu mereka tak berapa hebat sangat..entah.


Bila ML di tukar ke channel warna yang memerlukan melanggan pakej Mustika, memang laaa aku tak tengok langsung. Pakej tu pulak tak best mana pun. Memang my dad tak langgan la. Husband duk asyik tanya tak layan ke..sonok dia kata..aku tak heran pun masa tu. hehehe..


bila balik perlis, umah MIL memang ada pakej tu dan diorang suma suka layan. So aku pun jadi terjebak sama... tetiap kali show mesti nak tengok. Kalau dah tengok pun mesti nak tengok lagi. haha..masa aku mula tengok tu dah minggu ke 4 atau 5 rasanya. Masa tu Jambu memang kelakar habis laaa..senak woo perut aku gelak.. hehe


Tapi bila makin lama, Jambu dah macam jemu pulak tengok lawaknya. Kurang menjadi la...sepah makin menjadi-jadi pulak menggeletek perut aku. Jozan pun sama..hehe..antara dua tu aku suka la..Nabil pulak aku kesian tengok sebab susah peserta solo nak compete dengan kumpulan kalau tak betul-betul hebat..


Honestly, aku rasa sebenarnya susah nak buat orang gelak. takut nanti jadi macam memperbodohkan diri sendiri. Macam peserta amir. aduhai..stress aku tengok mamat sorang ni tau. bila tengok ulangan Raja Lawak dimana dia jadi finalist pun aku rasa macam pelik je dia nih..hishh..tapi bertahan lama tu.... tak paham tak pahammmmm


final malam tadi tak dapat tengok pun sebab kan ada kat kampung aku. kat sini memang tak langgan pakej tu. Abah kata tak yah la langgan just nak tengok final..hehe..so aku pun ok jelah. nanti tengok je kat youtube or kat perlis nanti. sure ada ulangan banyak kali..hehe


Bila tengok kat youtube, aku suka sepah dan jozan kurang mengancam lak performance diorang. so memang patut pun Sepah menang..hehe..si shuib tak habis-habis dengan dafi..hehe..


takpelah, yang penting dah habis pun. so takde la nak gegelak lagi tiap jumaat malam.hehehe..


ni review aku jek. tok sah emo kalau tak setuju.. :) hehe








yang lelain cari la sendiri kat youtube ye..hehehe




hahaha..aku suka time nih..kelakar habis. hahahaha..



............................................................................

baru nak suruh my mom layan benda nih. hope buleh laa buat dia gegelak ..huhu

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails