Tuesday, April 26, 2011

ibu mengandung kena buli ;(

huhu..


sob sob sob..


huhuhu...


sob sob sob sob..


ada dua perkara yang buat aku rasa cam nak makan orang sekarang ni.



isu pertama..


aku dan husband cadang nak pindah bulan 5 ni. Mulanya nak tunggu rumah baru kami siap dan dapat kunci baru pindahkan barang-barang ke situ. But then, husband kata jomla pindah awal. kalau dapat kunci rumah pun bukan boleh masuk terus coz still kena buat renovation itu ini dan surely amik masa lagi kan? so kami cadang just letak je barang-barang kat rumah kg aku dulu nnt aku abis pantang baru pindahkan kesana..


so hubby cakap dgn cik landlord kami yg kami xnak byr utk april dan mei sbb nak suh dia tolakkan aje dari dua bulan deposit tu..kami nak guna bajet duit sewa rumah tuk sewa lori dan sebagainya..tapi landlord tu kata dua perkara..kalau kami kua bulan april, burn deposit dan xyah byr ape2. But if nak keluar bulan mei, kena byr bulan april dan mei. deposit akan bayar balik kat kami after kami bayar two month tu..


merepek tak???


bukan kami ada jahanamkan ape2 kat rumah tu..elok cantik lagi. duduk baru setahun. bukan ada budak kecik nak conteng dinding ke ape. dia boleh suruh family or boyfriend dia check kalau tak caya. sbb landlord tu cikgu kat sabah ke sarawak tah.


nampak sangat dia memang tanak bayar duit deposit kami. ;(


husband malas nak kecoh-kecoh. dia kata early mei kami keluar terus. kalau ikutkan, kami masih boleh stay sampai end of mei. sbb tolak dua bulan from deposit. bukannya inform lambat mana..one month early. tp mmg niat dia tanak return back buat aku betul betul kecewa. husband malas nak pening kepala so dia kata xpelah burn sebulan sewa tu. aku marah sbb duit deposit tu adalah duit hantaran aku dulu. huaaa..leh dapat stroller mac laren sibijik woo! mahal sewa umah situ.. ;(


satu ayat aku cakap kat husband dan aku malas nak tukar, aku tak halalkan duit tu!!



............................................................................



story ke dua..

ada satu pokok pelam kat gate rumah kg ku ni..tengah berbuah banyak. aku tunggu laaa buah pelam tu masak. hampir sebulan aku tunggu pelam tu masak. check ada sebiji yang hampir nak masak. aku tak sabar dah nak makan. sbb pelam tu besar dan sangat manis.


sekali tu...tadi ada pekerja kedai tayar datang rumah nak betulkan tayar bajak abah..aku nampak dia dah skodeng pelam-pelam aku tu..sekali bila aku keluar nak check ape diorang buat, rupanya memasing dah hilang..pastu dengan pelam-pelam aku sekali dia ambik! huaaaa...menjerit-jerit aku dibuatnya..sedih betul. lama aku tunggu nak makan sekali dirembat orang..huhuhu..


banyak plak tu dirembatnya...ada lagi yang lain tapi suma muda lagi. nak tunggu masak tatau la bila. next week aku dah kena ikut husband balik perlis..huhuhu..xpelah, nanti aku suh mak simpankan sebiji pun jadik la..pelam tu makan muda-muda tak sedap. tak rasa masam pun tapi rasa kelat-kelat..


huhuhu..kat mana batu belah batu bertangkup ek???

4 comments:

Dalila.Khalid said...

izzi mmg ada tuan umah mcm tu..mg sengaja tanak baya duit deposit..aku pn dulu kene same gak...peduli la aku pn tanak halalkan cam ko ckp tu..marah ~ rs nk langgo ngn backhoe jer org gtu..

p/s : ntah2 orang same tak ??

sheschocoholic @ leeya said...

del, huhu..mmg aku panas je hati dibuatnya..ikutkan mmg nak call maki2 dia..tp mls plak nk gaduh2.huhu..mmg aku xhalalkan duit tu..ko langgarkan tuk aku sekali.landlord aku tu single teacher kt sabah ke swak tah..huhu..tp dulu penah keje kt putrajaya katanya..tak tau lak org nye sama ke x..hehe

zino said...

dua dua kes tak boleh nak halal kan tu hehe yg kedua tu lagi teruk mencuri nama nya...

sheschocoholic @ leeya said...

uncle, oh ya! betul betul. saya tak halalkan dua-dua tuk dua2 kes tu..teduduk termenung ingat pelam tu..tiap2 petang duk belek bila laaa dapat makan..huhuu..sekali dirembat orang.. ;(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails