Wednesday, February 2, 2011

Hangin hangin

Pepagi buta ni memang aku masih tak leh lena tidur. Teringatkan adik kat mesir tu buat kepala aku makin tak baik-baik.


Asal la kerajaan lambat sangat hantar bantuan?? Students lebih 11k kot. Bukan boleh sekali hangkut. Dengan keselamatan dihujung tanduk. Duit ditangan dah habis. Makanan mahal dan kehabisan stok. Penjenayah dah lepas bebas. Memag huru hara!


Yang buat aku sakit hati bila ada yang kata kerajaan lambat hantar bantuan atas sebab disengajakan. Tanak bdk2 tu bwk balik semangat demonstrasi tu ke msia. Sbb pilihanraya kan dah nak dekat. Come on!!!! Ni nyawa orang lah! Bukan sikit tau!! Igt orang tak bengang ke?? Cuba ahli keluarga korang yang ada kat mesir sana tu?? Tak susah hati ke??


Then, dgr kata student disana, premis kedutaan dah dikosongkan dan dah takde sape pun. Sbb tu kalau call memang tak berangkat pun!!


Dahlah diorang tak leh berhubung satu sama lain. Mcmana nak sampaikan msg suruh berkumpul ke ape? Nak contact diorang pun tak dapat. Hish...hangin hangin

Kalau dapat ke airport pun tak dapat balik ke msia sebab katanya byk flight kena cancel. Aduhaaaiiii....


Aku harap keselamatan semua rakyat msia disana dilindungi dari perkara yang tak elok. Semoga semua selamat sampai ke tanah air.


Hmm..risau risau. My mom tu dah stress tahap gaban dah. Kami kat sini memang risau je duk baca news ni. Hmm..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

2 comments:

aNIe said...

Leeya...disaat kita sedang risau memamglah hangin bila dgr komen yang tak menasabah dari pihak atasan...cakap macam tak guna otak...

Tapi Leeya jgn stress...kita doakan mereka semua selamat...

sheschocoholic @ leeya said...

huhu..adik saya dah dlm flight blk ke msia kak. xleh nk tggu pertolongan dr govt dah..huhu..harap2 yg lain dpt keluar dr mesir dgn selamat..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails