Tuesday, January 18, 2011

When life gives me a thousand reasons to cry, i still have a million reasons to smile!

panjang tajuk title entry aku ari ni. :)



special for my bestfriend, ja.



hmm, how to begin eh?



actually, dia my ex roomate masa di Uia dulu. Kami jadi roomate masa final year aku kalau tak silap (correct me if im wrong dear..hehe). dia study law so aku agak memang gempak habis minah ni. Dia seorang yang sangat kemas dan pembersih. masuk je bilik tu dah cuci lantai bagai suma. haha..



Kami jadi rapat sebab selalu bersembang buat luahan perasaan tentang macam-macam isu. Kadang-kadang berjam-jam lamanya bila dah bersembang. Bukak la cerita pasal family, kawan-kawan dan juga boyfriend. hahaha..



Bila aku grad..kami dah jarang jumpa. Dia pun abis belajar terus dapat kerja dan pindah ke Melaka. Aku pernah datang melawat dia disana sorang-sorang. hehe..kami berjalan sampai ke muar semata-mata nak bersembang meluah rasa lagi.. memang best moment masa tu! dia antara close friends yang tahu perjalanan kisah cerita aku dari awal sampai sekarang. Dan dia nampak sendiri macam mana aku go through banyak perkara dalam hidup. sob sob sob




part yang paling terharu, bila dia dan our junior Fatin datang dari jauh dan bermalam di hometown aku for my wedding. Semua event diorang datang. Yang buat aku terkejut dan sebak bila dia pun turut sama menangis masa aku nikah..yelah, aku pun tengah nangis sebak la masa tu. makin berjurai air mata terharu..huhuu



moment paling indah dalam hidup. :)




after kahwin, dia tak segan datang melawat jenguk aku dirumah walaupun husband aku ada masa tu. after husband pergi kerja baru kami sembang panjang.. to be honest, kadang-kadang bila aku sedih and down, aku rasa nak je drive ke sg udang tu jumpa dia.. huhu..



pagi tadi, bukak je laptop tengok sesuatu di fb dia..



satu album gambar kahwin aku baru diupload. yang buat aku terharu, captionnya tu..



"My Bestfriend's Wedding in May 2010 (??? btul ke tarikhnya Ez??).

My dear Ez,

1. Sorry it took me ages to upload all these photos sbb baru jumpa card reader!!!But better late than never kan? After all, aku tak sempat tangkap banyak gambar pun. Semuanya terakam dalam memori kat kepala aku ni je..chewahhh...
2. Glad to be by your side on your Big Day! First time aku menangis terharu kat majlis akad nikah org tau!
3. I love everything about your wedding ceremony...from the wedding dress, the pelamin, the hospitality of your family, and the food especially! Your nasi minyak is the best i've ever tasted in my life. Could it be because tukang masak tu mmg pandai or was it because of the fact that it's YOUR wedding, so semua pun aku rasa sedap (biasness seorang kawan)?? Siap curik 1 container fruit cake seludup masuk dlm handbag lagi...punya la sedap kan? hehehe...

This album is for you darl! "




aku tak pandai menulis cam ko ja. sebab tu aku takde bercita-cita nak jadi penulis. haha..but, u are my bestfriend forever. Walaupun kita jauh dan jarang berhubung it doesnt mean yang kita tak care for each other. so cepat la beli bb balik so aku boleh kacau ko siang dan malam. hehehehe..


i love u dear!!


(^,^)

8 comments:

Mrs Hakim said...

tU LAH NAMANYE KAWAN SEJATI..SUSAH DAN SENANG HARUNGI BERSAMA..BUKAN TAKAT SENANG JE NAK BERSAMA... HOPE BOTH OF YOU HAPPY TOGETHER...

EZ, KALAU BERSALIN NANTI SUH KAWAN TU TEMAN LAH..HEHEHEHEHE

CEO of My Life said...

waaaaaaaaaaa.....terharunyaaaaaa....sob sob sob.... thank you my dear, dpt 1 entry khas pulak! *blushing*

1. Kita jd roomate masa 3rd year. Masa aku 4th year tu ko dgn fatin sebilik and aku dh bilik lain. masa tu ko pun cuma ada 1 sem je kot? kalau tak silap aku la.

2. Aku sebenarnya mcm ada sedikit memori masa 1st time aku masuk bilik tu dan jumpa ko and Fatin. Tapi ingat2 lupa laa.. kalau tak silap, masa tu short sem...aku drop subject ke macam mana ntah so aku dtg jenguk bilik kejap lps tu only dtg balik about 1-2 months later for full sem. first time aku datang, aku ckp dlm hati, "mcm tak best je roomate baru ni??" hehehhe dan aku yakin ko dgn fatin pun ingat aku jenis sombong kan? kan?? hehehe... tak sangka rupanya koranglah roomate paling best aku sepanjang aku kt UIA! *hugsss*

3. Aku tak tau nak explain dgn kata-kata betapa bestnya ber-roomate kan korang (ko, Fatin and Kak Zue)! Mmg banyak kongsi suka dan duka kan? Feels like I can talk about almost everything dgn ko. Kita semua mungkin ada personality yg berbeza (yeah, sebenarnya kita semua tak sama karakter langsung!) and yet we can still be good friends! amazing eh?

4. Aku tak tau la ko ingat lg ke tak..harap2 ko tak ingat lah ye (dh tu aku p ingatkan la ni buat hape?) Kisah lps aku break up dgn si HelJerky. Aku penah bengang sgt dekat ko sbb ko ada msg si H tu kat Friendster. Lps tu aku express 'kebengangan' aku dlm blog aku dan rupa2nya entry tu sangat2 mengguris hati ko. sampai ko nangis2 telefon Fatin..huhuhu... the truth is, aku menyesal benda tu berlaku. I almost lost a friend just because of 1 stupid guy. At the end of the day, aku sedar dan paham that all you wanna do was just to help The Miserable Me! Ever since that incident, i always feel bad for hurting you and i'm just glad that it didn't ruin the friendship forever. well, bak kata pepatah, sedangkan lidah lagi tergigit. Kan? mintak maap ye...walaupun dh minta maaf dulu, aku still nak minta maaf sekali lagi!

5. Muar memory! oh tak mungkin kan kulupakan! hehehe... dan kau lah visitor pertama aku lps aku pindah dok sorang2. time ko datang rumah still kosong takde perabot. mcm miskin tegar! hahaha :-)

6. to Mrs. Hakim, thank you for your do'a! :-) Of course saya sanggup temankan Ez sampai ke labour room...tp kalau hubby dia temankan lg afdhal la kan? hehehe

7. Ez, I'm very very thankful to Allah for giving me such a good friend like you! Yes, aku pun sedar that kita dah jarang dpt berhubung, tp believe me you're always in my prayer!

hehehe..dh mcm 1 entry pulak aku tulis!

sheschocoholic @ leeya said...

mrs hakim,

hehehe..tq akak..ameeennn..insyaallah..

sheschocoholic @ leeya said...

ja,

wehhhh!! hape panjang gila ko punya komen dah mcm satu entry daaaa...

aku rs aku jd roomate sampai aku habis study kt uia tu..huhu..sbb aku xigt sape plak yg jd roomate aku after korang. eh, entahla beb.dah lupa ingatan..haha..kena check balik ni kat mahallah tu..heheh



oh yeah! mmg aku anggap ko sombong gila masa awal2 jumpa dulu. kerek gila ah minah nih! hahaha


wehhhh!!!!! seriously aku tak ingat lgsung insiden aku msg si jerk tu kt frenster! aku ke orang lain nih???mcm xde kaitan je insiden tu dgn aku??? aku seriusly tak hingaaattt lgsungggg..ape yg aku msg ek??huaaa..mcmana aku ada courage nk msg mamat tu..aiseh..seriusly aku xigtlaaa...hahaha..camne nih??


nnt aku nk jumpa ko la..tanya blk kisah dolu2..haha..mcm byk je yg aku dah lupa nih..confuse jap.



muar mmg menggamit memori la..kalau tgk pic2 kita ms tu mmg kelakar jek. muka sadis je memasing. ms tu aku kan baru je beli dslr tu..hehe..aku makan murtabak spore mmg igt kat ko je..sbb ko orang pertama yg ajak aku makan benda tu dan that was my first time mkn benda tu! hehehe


yeah..aku mmg sentiasa berharap yg terbaik utk ko..sob sob sob..bilaaa mau jumpaaaa...??

sheschocoholic @ leeya said...

banyak benda2 yg kecik2 hati tu suma aku dah lupa..maknanya aku mmg xsimpan lgsung benda2 tu dalam hati..kan kann..hehehe..ape yg tak best jd antara aku, ko dan fatin. suma yg igt best2 belaka.. :) yg xbest dah buang jejauh..mmg xigt lgsung..hehehe

CEO of My Life said...

heheheh...biasala...aku kan kalau tulis kena panjang2...

bagus la ko tak ingat kisah tu sbb aku pun tak suka nk ingat! citer tu ada kt blog lama aku.

aku pun sama..takde pun simpan apa2dlm hati. bagus2..obviously we're on the same page :-)

bila mau lepak. not this weekend as i'm going to Bangkok and not the next weekend sbb aku ada wedding nk kena attend. maybe in February lah kot?

mintak la lesen dari en hubby dtg melepak kt umah aku dgn fatin :-) nnti kalau aku dah pindah ke KL dh takde chance dah

and thanks for the prayer! :-) (erkkk...panjang lg komen aku!!ya ampunnn)

sheschocoholic @ leeya said...

haha..aku mmg xigt lgsung insiden tu laaa..xpelah..let it go.aku xkesah pon. hehe..mmg masa tu kami duk risau dgn ko pun..hee..

bangkok???beshnyaaa...hehe..aku pon nk travel2 jugaaa..tp entah bila. huuu..erm, maybe awal feb kot kita jumpa nak??kenduri kawen anak kak anie buat kat melaka..so aku plan nak pegi sama dgn ko..so buleh??kalo xsilap 5 feb kot..hope aku free dan ko pun free..hee

beli bb laaa cepattt!! rindu nk bbm dgn ko nih!

CEO of My Life said...

haaaa...kenduri kak anie tu mmg aku plan ni g..kalau ko nk g jugak mmg cantekk sgt la..

isk..aku kumpul2 duit nk beli BB tetiba ada trip nk g bangkok pulak.. tp tu lah, aku pun dah penasaran takde BB nih...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails