Thursday, November 25, 2010

H.A.P.P.E.N.N.I.N.G!!!



Sibuk lagi minggu ni. Sejak cuti sem ni makin sibuk aku dibuatnya. hehe..nasib baik tak keje lagi. Kalau keje, aduhhhh..mesti tercungap-cungap. Now i wonder camne wanita yang bekerjaya..nak urus suami..anak-anak lagi. huhuhu..memang hebat kalian semua!


baru laaaa sekarang ni ada masa nak buat entry. huhuhu..dari pagi tadi non stop buat kerja. dengan tempahan chocolates yg datang last minute. huhuhu..kemas rumah sehabis-habis nya..my mom in law nak datang uuu!!!!


mesti laa kena super duper bersih kan..ha
haha ;)


plus my parents are here!


now husband pick up MIL and his siblings at LCCT. me at home w
ith my parents. sesambil makan cheese cake yg aku buat petang tadi. sempat lagi tuuu! ;) hahahaha..


pakai bb je sempat snap..huuu..


actually ni first time buat baked cheese cake.


tadi ke kedai bakery aku main ambik je semua bahan yang aku rasa perlu. takde resepi lagi time tu. dalam kepala nak buat blueberry cheese cake. hehehe..


taddaaaa!!!!






hehehe..habis semua blueberry aku tuangkan. nyum nyummm!!!


tapi tu belum siap lagi haaa..blum bubuh whipping cream



haaa...ni da siap. takla cantik sangat kannn.. budak baru belajar la katakan.. ;). aku buh mocha whipping cream kat kek tu..hahaha..saja gatal nak buat mocha punya perisa..hehehehe..


pastu tadi suh my dad n mom makan..


memula my dad cam tanak since dia kenyang and on diet.. tapi bila da rasa sepotong, terus nak lagiii!!!!!!!!!


serius beb! hahahahaha


pastu siap cakap.. SEDAAAAPPPPPPPP!!!! berkali-kali ulangggg..



hahahaha..abahku sangat kedekut wehhh dengan pujiaannn.. MAHAL dowh pujian dia. tak caya tanya my mOm. hahahaha..tu maknanya memang sedaaapppp!!


memang rasa cheeeese!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


sapa nak???


hehehe



aku bagi bahan-bahannya ja la ya.. ;)


cream cheese (aku letak dalam 500gm)


200ml full cream milk


100ml whipping cream


120gm gula


telur 3 biji


5sudu tepung gandum


2sudu kecil perahan lemon (aku xde lemon so bantai buh sanquick! hahaha)


pukul semua bahan atas tu sampai kembang.. ;)


pastu tuang dalam loyang..


cara bakarnya pulak, letak loyang yang nak dibakar tu dalam loyang lain yg lebih besar dan isikan air.. mcm double boil tu la.. ;)


hehe..


aku bakar dalam 40mins ja..tu pun rs cam agak lama gak..


tgk agak-agak dah masak tu ok la kan..


resepi ni aku ubah ikut taste tekak aku. ala, ikut suka la nak tokok tambah ape..haha..


pas siap bakar, jangan terus kuarkan dr loyang..biarkan sejuk dulu dalam oven tu..eh, aku bakar dalam microwave ja.. ;)


then, tuangkan semua blueberry paste atas tu..then buh whipping cream yang dah dipukul dalam 10mins

masukkan dalam peti ais dulu kek tu..baru sedap makan!!!



selamat berhujung minggu!


;)

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails