Monday, October 4, 2010

menu kedai mamak


weeehhhuuu..!! kenyang perot suka hati..lalalalalala~


sekarang dah 12 lebih. Mata dah kuyu sebenarnya. Tunggu husband belum balik lagi. Assignment pun baru siapkan sikit. Kepala dah ting tong cam orang terover dose. suma gara-gara menu dari kedai mamak.



menu hape???



okay okay.



sebelum tu nak tanya ape menu kegemaran korang kalau ke kedai mamak?


i guess most malaysian suka makan kat mamak nih kan kannnn?? including chinese. i saw lots of chinese makan roti canai kat mamak. ;) 1Malaysia! hihihihihi





kalau aku...jaaaarang sangat order roti canai. melainkan kat beberapa kedai favourite my parents kat kampong yang super duper sedap nyummmyyy nyummmyyy dia punya roti canai. Tapi bukan mamak buat.hehehe..warung orang melayu..orang kampong.hehehe..





Biasanya kalau ke mamak ni yang aku suka order ialah... TOSEI dengan NAN!




pergggghhhhh!! terbaiklaaaa..!!




kalau kat U dulu, memang mamak tu tau muka aku ni memang sukaaaa order TOSEI..sebab nan biasanya lewat petang baru ada kan? so pagi-pagi tu suka la nak order TOSEI..


mamak! cam biasa ye!!


hahaha..sampaikan kalau aku lalu depan kedai tu sure dia tanya..


dei, arini tak makan tosei ka???


hahahaha..sengal tau mamak ni!



entah kenapa suka sangat tosei ni..sedap! nipis dan tak rasa berminyak. lagi besh kalau crunchy!! kadang-kadang dia bagi sampai 4 jenis kuah..dari kari, dalca, sambal merah dengan sambal lemak hijau dia tu..kalau dapat camtu, aku akan cicah dari satu kuah ke satu kuah yg lain..hahaha..




tadi mengidam sangat nak makan nan. Lama dah rasanya tak makan. Dulu time dating dengan husband suka naaauu order garlic nan..pastu mula la berlaga-laga angin dalam perut.hahahaha..



(husband tapaukan nan dengan ayam tandoori)



sekarang ni dapat nan biasa pon da sedap menjilat jari. plus dengan ayam tandoori..uh! terangkat you!!



ouch..memalam citer pasal makanan pulak ek.hihihi



lagi satu yang aku suka makan kat kedai mamak....MEE GORENG MAMAK!



fuhhh!!! rasanya ramai suka ni kan kaaannn??




Ingat lagi masa baru beberapa hari kahwin..masa tu kan tengah sibuk dengan World Cup..so temankan lah husband baru balik makan kat mamak sambil tengok bola. Kami order mee goreng...dia punya sedap sampai habis licin aku makan..banyak gila mamak tu bagi tuk satu pinggan. Tapi aku boleh abis makan..geleng kepala cik abang aku tu..



tak sangka wife dia ni kebulur tahap naga dok bertapa dalam gua tak makan 10 tahun.


hahahaha!!



tapi ape-ape pun pilih la kedai yang bersih ye..kang makan sakit perut pulak keracunan..




2 comments:

~Mrs Fred~ said...

ez.. samalah kita ni.. akak pun suka nan tandori! feveret lah sgt2..

kalau kat kedai mamak akak akan order maggi goreng! sedappp.. hehe

leeya said...

yeaahhh!! sedaapp kann nan tandoori! fuhhhh..! mengaancaaamm ! ;)

maggi goreng husband suka order..ez suka mee..hehehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails