Sunday, September 5, 2010

birthday and chocolate (~,~)

Busynya saya semalam..dah ready nak buat entry tapi tak berkesempatan..

mula-mula nak cerita..semalam besday my husband..my plan tak berapa menjadi tapi plan surprisekan dia dengan hadiah tu menjadilaaaa ;)


super duper terharu bila dia suka dengan hadiah yang aku bagi tak seberapa tu.. tak mampu lagi nak hadiahkan dia sebijik Volkswagen Golf tu..tunggula nanti aku jadi kaya.. ;)


pastu, terus husband ajak keluar dating..hehee..kami ke JALAN TAR! tetengah malam tapi manusia..masyaAllah!!! punya laa ramai. huhuhu..kami just lepak-lepak kat kedai mamak fevourite husband..

ape-ape pun, HAPPY BIRTHDAY to MY DEAR HUSBAND..


love you so much..


Waktu aku tengah tension sebab assignment yang macam haraaam tu, dia sanggup masuk ke dapur and cook something for me to eat..


waktu aku tengah sedih sebab macam-macam hal, dia akan sedaya upaya untuk pujuk..at least belikan cekelaaaatttt.. wife dia ni chocoholic! ;)) xpon belikan pizza...owh, wife dia ni juga hantu pizza! ;p


owh..dia sangat sabar melayan kerenah wife dia yang menang super duper mengada-ngada...yeah, orang lain mungkin dah lama menyampah mahu sepak terajang daahh.. ;p


owh, sayang kamu sangat-sangat!!!

(~,~)


okay..sabtu pagi, aku ada kelas membuat homemade chocolate di area kawasan rumah aku. Kebetulan terjumpa laman web tu..dah lama teringin nak belajar..alhamdulillah..apa yang dipelajari sangat-sangat berbaloi.. Malam tadi husband terus ajak pergi kedai bakery cari bahan-bahan nak buat homemade choc! yeahhhh!!!


Buat cket, masuk mulut cket. Buat cket, masuk mulut cket..



lama-lama perut aku buncit!



hahaha



actually, aku ada upload gambar..tapi sempat letak kat fb je..


the real photo nanti aku upload once aku dapat dari sorang akak yang turut join sama kelas tu. InsyaAllah aku akan buat bisnes kecil-kecilan untuk homemade chocolate nih.. ;) sambil makan sambil buat duit..hehehehe..



okaylah guys, selamat bersahur!




ps: my husband tengah sibuk memasak kat dapur tu..masak daging ape tah.. besh kan kannn??? ;)



2 comments:

~Mrs Fred~ said...

ala.takkan makan kat kedai mamak jer.. ez tak belanja candle light dinner ke? hehe..

takpe2 yg penting niat..;)..

leeya said...

Husband ez mmg suka kedai mamak je kak emma..hee..candle lite kat uma..lg romantik..heee..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails