Wednesday, August 25, 2010

Selamat Hari Wanita!


Tadi on the way balik rumah dari upm, terdengar DJ ni tanya.. apa 3 benda yang kamu nak beli kepada wanita (gf@wife) jika ada RM10,000 ?


owh..kalau aku ada 10k..


aku nak beli apa?



mungkin pegi bercuti ke Europe ataupun bershopping sakan kat sini.

hehehe..




Wanita hari ini semakin maju dan seiring dengan kaum lelaki. Tidak lagi seperti dahulu, hak dan kepentingan wanita tidak disanjung atau hargai. Wanita-wanita dikatakan hanya layak duduk didapur. Yeah, aku bersetuju bahawa setinggi mana pun pelajaran wanita itu, dia mesti juga tahu memasak. Tapi tak bermakna, wanita tiada hak untuk diberi pengiktirafan atau tiada hak untuk lebih maju.


Sekarang, di sekolah, universiti, kebanyakannya dimonopoli oleh kaum wanita. Di sektor pekerjaan juga. walaupun kadar dan jurangnya tidak jauh beza dengan kaum lelaki. Mungkin di sesetengah bidang masih dikuasai oleh kaum lelaki. Owh, aku tidak mengatakan yang wanita lebih hebat atau lebih bagus dari lelaki. Tetapi, wanita juga punya kelebihan dan kekuatan yang mungkin tidak disangka...


so, jangan la nak pandang rendah pada wanita.



"tangan yang menggoncang buaian...juga mampu menggoncang dunia!!"


SELAMAT HARI WANITA!

........................................

my toll gate girls!!!!!! ;)


2 comments:

aNIe said...

Leeya..jgn pandang rendah pada wanita kan? Tapi tu lah...kadang ada wanita2 ni yang buat orang pandang rendah pada mereka....tu yang perangai ntah haper2 tu...buat perangai tak senonoh...merekalah yg kadang menjatuhkan maruah wanita....

SELAMAT HARI WANITA Leeya

leeya said...

selamat hari wanita kak anie..moga2 kita tak tergolong dalam kalangan wanita sebegitu..ameeenn..dan dijauhkan la dr benda2 tak elok tu kaann..ameennn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails