Tuesday, August 17, 2010

peringatan di hari selasa

Blog ni kalau kita tanak sebarang orang baca..selain dari close je terus..kita boleh privatekan. Aku pernah beberapa kali tukar dan privatekan blog. Yeah, tanak orang-orang tertentu baca. Kadang-kadang orang salah sangka. Kadang-kadang orang dengki. Manusia sekarang memang banyak yang ada PHD.



penyakit hasad dengki.




FB pulak..kita boleh remove dan juga block that person dari view page kita. Kalau dah block tu memang takleh nak search sekali pun. hmm...yeah, i know ada orang block aku dari FB dia. Dunno what's the purpose. Agaknya kalau boleh memang dia nak remove terus dari hidup. Try to think positive dari itu tapi tak boleh jumpa positivenya. Sebab aku kalau block orang memang aku nak remove orang tu dari hidup. Yeah, fb is about our life kan? apa kita buat selalu update kat situ.



Manusia ni hanya pandai bercakap dan berkata-kata. Selalu rasa diri sendiri tu betul. Kalau dah kena batang hidung sendiri baru tahu macamana rasanya. Jadi, kalau kita tak pernah mengalami sesuatu tu, jangan pandai-pandai nak mengata orang. Kita tak tahu apa yang ditanggung orang tu kan?




Hidup ni tak perlu nak sombong dan bongkak. Ibarat menongkat langit. Tuhan bayar cash je sekarang. Tak mustahil. Hari ni kita buat orang, esok lusa kita pulak kena. Allah Maha Adil. Apa yang diberi untuk kita sekarang ni hanya PINJAMAN dan SEMENTARA. Bukan hak kamu selamanya. Allah berhak tarik bila-bila masa sahaja.



fikir-fikirkan.
Align Center




....................................................................


entah kenapa emo betul hari selasa ni.

2 comments:

suezen said...

huhuhuhu.....kalo kiter kene block mmg dh x leh search langsung ehh?? no wonder ader org tuh kate dh x jumpe dlm fb..ahahhaaha

leeya said...

aah la sue..kalau dia da block kita mmg kita xleh search dia dah..hehehe..ada org block ko gak eh.huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails