Friday, May 25, 2012

cerita semalam

Assalamualaikum,

cerita semalam...


1) semalam (hari khamis) pagi sewaktu on the way ke kelas, aku nyaris terlibat dalam kemalangan langgar 'bontot' di traffic light. puncanya? ada kereta tiba-tiba nak belok ke kanan dan sangat lambat nak bagi signal. kereta semuanya tengah tekan minyak, sebab betul2 lepas traffic light tengah hijau. aku memang tak laju mana pun walaupun tengah tekan minyak. aku nampak myvi depan terpaksa brek emergency dan kereta perdana belakangnya terus langgar. teruk jugaklah. aku belakang perdana tu terkaku kejap. aku brek dan berharap kereta belakang tak langgar lah kan.. huhu..syukur alhamdulillah..

motifnya disini, please la kalau nak belok ke ape, pasang signal awal-awal. bagi pemandu belakang anda bersedia. jangan jadi selfish. ini membabitkan nyawa orang lain. kalau anda bawak kereta hanya menyusahkan orang dan bahayakan nyawa orang lain, lebih baik tak payah bawak kereta tu..kes langgar sebegini dah banyak sangat terjadi kan?sia-sia je ada signal kat kereta tu tapi tak pakai..


2) kisah si gagak hitam tu, aku cuba la jadi cool dan malas nak berperang lagi dengan dia kan..kami sibuk ambik gambar each one of us utk letak kat slide powerpoint for presentation this monday, dia pun posing la pakai kain ihram aku bawak tu dan aku snap pic using my hp. sebelum bagi pakai kain ihram tu pun dia gegelak macam mengejek bila nampak aku pakai jubah hitam dan yang lain pakai ihram. hish! bila dia tengok gambar dalam hp tu cecepat kata... "delete it, delete it, delete it, i dont like all the pics. its too dark!".

tak rasa nak bagi tapak kaki ke kat muka dia?menyirap darah naik ke muka. dah dia memang gelap macamtu, nak cerah camne. aku dah pakai flash dan ambik diluar yang memang terang benderang bagai. dia boleh kata cenggitu..haih..kang aku sound jadi gaduh lagi. terus aku pass suruh group member ambik gambar dan 'layan' perangai gedik dia tu. jangan aku jumpa lagi manusia perangai macamni lagi udahlah..


ok. tu je nak cerita. yang lain next entry if aku ada masa. tengah kelam kabut siapkan assignment yang due date semuanya seminggu dua lagi. sebab semester dah nak habis! hee..sem ni hanya ada satu exam saja. subject lain xde final exam. ganti dengan project lain. huuu.. final presentation seminar sangat menggerunkaaann! selamat berhujung minggu!




ps: i made this blueberry cheese tart. nyummeeeeehhh!! sapa nak meh jemput datang rumah. kihkih..

2 comments:

zino said...

mujur tak ter exsiden... syukur..

~ez~ said...

syukur sngt uncle..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails