Saturday, February 18, 2012

Aisy's first solid food!

Assalamualaikum,


Sepatutnya lagi dua minggu baru aisy makan. Dan aku memang nak tunggu masuk 6bulan baru bagi makan. Tapi bila semalam dia minum xbanyak..bagi botol tak mahu..sedikit sebanyak buat hati aku runsing. Kenyang ke sikecik ni?



So tadi aku kelam kabut keluar cari bahan makanan dia. Nak cuba bagi tengok dia nak ke tanak. Kebetulan aku tengah rebus pumpkin so saja colet sikit kat mulut dia..bukan main suka lagi! Aku blend apple buat puree and organic oat pun aku blend before campur dgn ebm.



Memang suka! Abis banyak dia makan sampai dua kali sendawa. Huuu..sian dia kelaparan. Aku rasa dia suka apple tu..aku tak campur dan saja asingkan dua-dua tu. So far dua-dua dia makan. Baru nak belajar mengunyah..abis sememeh mulut suma. Kenala tukar baju. Lepas abis makan terus jerit-jerit nak ngempeng ajak aku tido. Haih... Manja!




And now he's sleeping. Alhamdulillah.. =)






0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails