Tuesday, November 29, 2011

saya suka MLM!! mai mai!!

Assalamualaikum,


anda suka MLM??





saya sangat suka dengan MLM. meh nak promote kat anda suma!! meh join mehhhhh!!!





manyak syookkkkkk!!






ada untung tadak rugi maaaaa....















bukan Multilevel Marketing doh!



Maharaja Lawak Mega. setiap Jumaat malam sabtu. hehe..dulu layan Maharaja Lawak and now MLM pulak. At first, aku memang tak suka nak layan show nih. plus kat kg aku takde pakej mustika nih. Tapi bila duk umah mother in law, ada channel ni so melayan la reramai. memang syok lah. Masa maharaja lawak la best. jambu, jozan dan ape tah lagi kumpulan lain. hehe..lupa dah.



bila lawak memang syok gelak tapi bila tak lawak aku rasa macam nak baling je kat tv tu dengan buah pelam. apakah? yelah kadang-kadang layan show tu sambil ngap buah pelam. tapi nanti jahanam pulak tv. hehe..





bila maharaja lawak ni pun sama..kebanyakan yang masuk adalah pelawak yang memang dah ada nama. sama ada pelawak baru atau lama..masing-masing cuba tunjukkan skill masing-masing. Paling aku suka kumpulan BOBOI, Osbon, PiMai. Yang lain agak kureng lah..memang stress jadiknya bila memasing macam over confident. Yelah, pelawak yang dah ada nama, ada pengalaman, so diorang rasa mungkin diorang tu lawak kot.






Bukan nak condemn, tapi sebelum buat lawak..fikirkan implikasi idea yang bakal dipersembahkan tu. Ada bagi bad impact or not. Yang gunakan agama sebagai modal untuk berlawak, tah hape-hape.Janganlah sebab tengok video ustaz bagi ceramah dok buat lawak maka anda rasa yang isu agama boleh dibuat lawak. kemonnnlahhh.. Kalau pelawak buat lawak pasal agama di pentas Maharaja lawak tu merepek namanya..tak kelako tapi rasa nak bagi penampo ado lah..



lagi satu, nak buat orang ketawa bukan mudah. silap silap dah jadi macam perbodohkan diri pulak. Dok kutuk dan menghina orang selalu dijadikan modal tuk berlawak. Mungkin ada yang boleh terima tapi ada yang tak. kena tengoklah orang yang di jadikan lawak tu. huhuhu..Then, janganlah plak gunakan pentas sebagai platform nak balas dendam kat orang yang kutuk bila lawak tak menjadi. Macam kumpulan gebu dan bp kot kalau tak silap. Bila orang condemn lawak anda, patutnya improve dan tunjukkan idea yang terbaik. Bukan pi bantai depa balik. Nak bantai, pi bantai kat channel lain cam fb ke blog ke paper ke. haddoiiii...!





wahh..jadi juri plak aku. hahaha..





tapi apa yang chef wan cakap tu rasanya banyak yang betul. Tapi ada part yang aku rasa lawak tapi dia rasa tak lawak. Cuma mungkin lebih baik kalau dia cakap bahasa yang lebih baik. Kasar sikit bagi aku cara dia cakap. Nanti jd macam adlin. Dulu bukan main jadi juri guna bahasa kasar mengutuk orang last-last bila dia perform sikit pun tak lawak. Takde sekali pun dia perform yang aku rasa lawak. Maybe ada la sikit bila dia jadi perempuan india tu. huhuhuh... Aku suka Jatt dr singapore tu yang komen. cool dan direct. taklah menyakitkan hati sangat kan.. ;)




ala..saja nak review show nih. kalau nak layan pi search kat youtube. syok layan boboi..last week best bila harun salim bachik jadi najwa latif. hahahaha.. penat aku gelak even berkali-kali ulang tengok. sengal sengal





apa pun ni pendapat peribadi aku yang hanya seorang penonton biasa.. lain orang lain pendapat. ye kan?







4 comments:

zino said...

tak pernah tengok la saluran tu tak meanggan hehe

~ez~ said...

kat utube ade uncle.sy layan masa dok uma MIL.kat uma sendiri pun xlanggan.hihihi

aNIe said...

Hahahaha...Ez...tak boleh tahan bab dia kata... dlm FB mcm Najwa Latif...kenapa kat luar macam Latif Ibrahim... akak sukak Boboi & Osbon...

~ez~ said...

hahahaha..tang tu mmg klaka abis..hahaha..adoi adoi..sakit perut gelak..mlm ni xdpt tgk live la nampaknyee..huhuhu..kt kg saya xde langgan..tggu laa tgk kt utube je..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails