Sunday, January 2, 2011

First entry in 2011

fuh! finally, baru ada kesempatan dan tenaga untuk menghapdet. Banyak sangat benda yang menyerabutkan kepala buatkan aku semak dan rimas. Tapi ada juga beberapa perkara menarik untuk aku share. will update it later sebab tak ambik gambar lagi. heee.. best best. ;)





Esok, memasing jadi berganda sibuk. Mana yang ada anak tu la..nak kena hantar dan uruskan mereka kan. me? argghhh..kelas dah mula esok. Malaaass. Honestly punya pengakuan. Semak dan rimas buat aku malaaasss nak ke kelas. Macam pantun pulaakk. ;)





hopefully, aku boleh score terbaik untuk sem ni. Berangan nak proceed dengan 6subjects yang dah di add tu. Tapi kalau mampu la ye. Kalau tak mampu, kena laa drop. huhuhu..Kalau aku mampu, sem depan aku dah leh habis master. hee...






humm... i would like to ask one question.. macam mana nak puaskan hati semua pihak at the same time??





sapa tahu??





aku rasa agak complicated.



Nak puas kan hati semua orang. Keadaan aku sekarang ibarat telan mati mak, luah mati bapak. Suma bercampur baur. Aku tak tahu nak buat ape sebab aku ada hidup aku sendiri. Tak kan untuk buat sesuatu dalam hidup aku perlu babitkan semua orang?? untuk aku bergembira atau membuat sesuatu hobi yang aku suka, perlu fikirkan apa yang orang lain akan fikir?? orang lain tu maksud aku those who close with me..sebab itu aku kata tersepit sekarang ni. kalau orang luar, i dont care!




stress woo!!





but that's life. i'll figure something to solve this issue.




Kebiasaannya, untuk menjaga hati orang kita perlu korbankan hati sendiri..




that's the best choice. huhuhu..





2 comments:

~Mrs Fred~ said...

ez..kenapa? anyway, jgn fikirkan sgt org lain. kena fikirkan diri sendiri dulu.. kalau tak nanti makan diri..

apapun, kita yg mencorakkan kebahagiaan kita.. so, tak yah kisah apa org nak kata k.. ;)

sheschocoholic @ leeya said...

kak emma,

huhuhu..ill try my best. tp ini membabitkan those ppl yg sgt sgt sgt close with us. ;( ez xleh nk buat tak kesah dan tak tahu jek..kena juga la menjaga hati mereka2 tersebut..huhu..mengalah bukan bererti kita kalah kan..but yes, we married n have our own life..cuma sesetengah pihak 'mungkin lupa' dengan fact tersebut.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails