Sunday, December 19, 2010

rumah manis rumah



asyik sebut home sweet home, meh aku letak melayunya. ;)


alhamdulillah. selamat sampai rumah.


me and husband ke seri manjung untuk wedding his bestfriend. actually, im their official photographer. both pengantin adalah kawan husband which totally sudah jadi my friend too. oh, next week kena ke kelantan pulak untuk belah lelaki. again, as their official photographer. Tapi apa yang agak merunsingkan, husband hanya cuti sehari sahaja for next week. minggu ini kebetulan off dua hari on their solemnization and wedding day.


penat pujuk husband untuk rembat satu lagi slr as my back up. Tapi dia lebih berminat nak rembat compact camera (manual) yang lebih kurang macam slr dari segi kualiti gambar dan juga harga. Tapi slr tetap besh. Husband nak compact untuk kerja dia. Senang sikit nak hangkut dah bawa ke hulu hilir sana. tapi tak best sebab tak boleh pasang lens dari slr. hanya boleh masuk flash aje. huhu..


so masa wedding tu hanya aku sorang laaa yang snap guna slr kesana sini. dari akad nikah sampai la ke weddingnya. letih gila! nasib baik tak naik gila. husband banyak gak snap..memang membantu la bila aku dah keletihan yang amat. plus im still not feeling well. ;(


Sangat puas hati sebab gambar memang best! especially ultra wide lens tu.. (1omm) memang cun melecun laa.. tele lens pon okay.. lobang idong orang pun boleh nampak dari jauh. ;)


after habis wedding kami ke lumut. Masa ni geng-geng husband suma dah sampai dan memasing macam nak stay je after tengok pemandangan yang indah kat situ. hahaha..aku dan husband pun stay balik for one night. padahal dah siap packing barang suma. hehe..


gambar bawah ni kat marina island. besh gak kat sini untuk kaki pancing. one of husband friends stay kat sini..agak mahal la..tapi memang cantik. view mengadap ke pulau pangkor.. ;)




nice view..angin sepoi-sepoi je.. :)


kami stay di apartment yang sudah dibooking oleh keluarga pengantin. sangat murah! dua malam hanya RM180. ada 3 bilik..dua bilik air. semua barang kelengkapan rumah ada seperti peti ais, dapur, periuk belanga. even mesin basuh pun ada! astro suma lengkap. hahaha..memang terbaikkk laa..


malam tu kami ke pekan lumut. me and isteri kawan husband jenjalan kat kedai nak shopping sementara husband kami melayan bola. masyaallaahhhhhh...aku shopping habis dengan dress dan skirt! memang tengah buat koleksi dress labuh tu...hehehe..cecantik. geleng kepala husband aku tengok bini nya nih.. :)



ahad pagi..kami sarapan di pekan seri manjung pulak. dan kemudian ke teluk batik untuk mandi manda...husband-husband je mandi. yang wives ni suma duk lepak bawah pokok sampai terlelap..hehe..kat teluk batik pun aku sempat rembat beberapa helai dress lagi. hahaha..cun wehhh!


ape pun memang sangat menyeronokkan dapat bercuti ramai-ramai dengan kawan macam ni. But i reaallly wish dapat berhoneymoon. ONLY US. huhuhu..masih takde kesempatan lagi. entah bila laaa agaknya. insyaAllah next year kalau diizinkan.. huhuhu...


i have to stop here..too tired nak story panjang lagi. hanya dapat upload dua gambar je. Tak sempat nak buh watermark ke hape. Ni pun dah sibuk dengan order chocolates. Tapi cam nak pengsan dah nih. Nasib baik laa tak keje. hehe..




2 comments:

::~aFiFaHaNi~:: said...

huhu.. beshnyer..
waa...nk g europe ek next year..
ape2 pn slamat bergembira(^,^)..n smoga ape yg dihajati tecapai..insyaAllah

sheschocoholic @ leeya said...

tatau lagi kemana la pipah..huhuhu...tapi memang teringin nak kesana lagik.. ;) ameeennn..insyaAllah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails