Saturday, December 4, 2010

happy family time





ni cerita yang aku hutang last two weeks. ;)



masa minggu raya haji..my SIL and her siblings came over to my kampong. I didnt know till my mOm called and asked me and husband to come back. Diorang datang dengan 3 kereta.




Terus happening cam nak runtuh rumah ku itu. hehehe..yang paling seronok bila nampak muka my mOm yang sangat-sangat happy. Dia keep sayin
g yang dia ada ramai anak perempuan. hehehe..aku pun tumpang seronok laa..




Diorang sampai sabtu malam ahad. My mom dah prepared
delicious meals for all of us. Sian mak masak sensorang. Aku sampai rumah lambat. Tak sempat nak tolong. huhuhu..rasa bersalah. ;( Malam tu kami beborak la sampai dah tengah malam. Orang pompuan kalau dah berkumpul kan?? hehehe..




Pagi ahad tu mereka suma plan nak 'visit' sawah padi. Kebetulan tengah musim menuai. Aku macam biasa bawak mereka ke sawah padi abah. Yelah, orang kat situ memang dah biasa tengok aku bawak 'pelancong' ke sawah. hehehe.. besh besh..posing-posing di tengah sawah. Cuma kami tak dapat nak stay lama sebab tengah panas terik. habis kang rentung muka.. ;)


(pic from a.kamal and dia yg edit. hihi..aku crop nama-nama 'pelakon' kat atas tu..)


too sad aku tak bawak kamera sendiri. balik dalam keadaan kelam kabut. Nasib baik ada yang bawak kamera..hehe..



after lepaking kat sawah dan ambik buah durian belanda abah yang kebetulan tengah masak, kami ke sungai besar. Saja nak tunjukkan tempat tu kat diorang. Takde plak plan nak shopping ke ape. Nak bawak makan tepi laut tapi kedai tutup pulak. Malang betul. huhuhu..last-last minum abc ja kat sg besar tu.



Lepas jenjalan sikit kami terus balik rumah and makan tengah hari.. Malam ahad tu kami ke pasar malam pulak. hehe..pasar malam situ nOt so bad la. Ada gak benda yang menarik. aku tak beli ape-ape pun. Agaknya memang macam tu kot. aritu masa bawak MIL and family pegi shopping aku tak beli ape-ape pun. huhuhu..



Aku balik malam tu jugak. After husband tengok match badminton yang msia kalah dengan musuh tradisi tu laaa.. ;)


................................


Right now...tetengah malam buta..aku tengah kiwi muffin. nyum nyum!!!




Selamat aku bantai satu cup. hehehe..camno nak kurus cenggini ek??huuuuu


Dah kata, aku ni aktif tetengah malam buta. hahaha..



Buat ape muffin tu?



esok aku nak ikut family balik johor. together with my sil and her siblings. so excited!


of course yang best nya part makan-makaaannnn!!!! ;)


mee bandung muo, nasi beriani kambing, putu piring special, kucing kacang, mee rebus, lontong, garlic nan yang nyummy! etc



memang suma delicious laahhh!



hehehe..bab makan memang susah nak lupa. hihi



but too sad coz my husband tak boleh join coz kerja. ;(
hmm..but what to do kan?



uh, will update later. hopefully with something delicious! ;)



0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails