Wednesday, October 20, 2010

mahu teropong baru!



uh, sakit-sakit ni rajin pulak menghapdet. haish. gara-gara tak boleh tidur. maka, nak hilangkan fokus pada kesakitan, kita alihkan tumpuan kat blog nih. bila banyak sangat perkara yang hendak dilakukan, maka makin banyak perkara yang terbengkalai. huhu..contohnya akaun flickr aku. lamaaaa tak berhapdet dengan pic baru. lamaaaa juga tak beredit-edit dengan gambar.





sibuk dengan kelas, sibuk dengan coklat, sibuk dengan kerja rumah. sekarang, bila Allah tarik nikmat sihat tu..baru la menggelabah. ;(


okay.


enuf pasal sakit.


hmm..actually sejak dua menjak nih rezeki dalam bidang fotografi agak murah. aritu, ambik untuk event open house satu company swasta di bangi. cover dari awal pagi sampai ke petang. sorang-sorang. lenguuuhhh tangan aku. Tapi sebab minat punya pasal takpe.


sekarang aku tengah usha-usha lens baru.


nak sambar satu lens yang sesuai tu wide and juga zoom. erm...duk survey sana sini masih tak pasti mana satu. kekangan bajet juga membataskan. haish..duk pujuk husband suh beli lagi satu dslr and lens plus batery grip , etc. So senang dia nak temankan aku kalau ada job. yeah, gandingan yang ideal! hehehe


aku minat tengok lens ni. ramai yang recommend ini tapi aku tatau ok ke tak..



sigma 18-200 mm DC lens.







macam beshhh jek.



honestly, tak banyak yang aku tahu pasal fotografi nih. sebab aku memang takde basic knowledge ke hape. hanya bersandarkan pada minat semata-mata. hanya minat yang mendorong aku untuk 'kayuh' pelan-pelan dalam bidang ni. aku memang nak berkursus, masih lagi mencari kursus yang sesuai dan affordable. kadang-kadang kursus dalam bidang ni cecah ribuan ringgit. haish..yuran study pun self sponsor. tu yang kena pepandai cari mana kursus yang sesuai.



insyaAllah, kalau ada usaha, ada juga jalannya.. Sebab Allah sangat suka pada hambaNya yang berusaha..betul tak? :)


untuk bulan depan ada satu job di shah alam. wedding kawan. yang ni boleh la panggil mana-mana geng yang ada slr join sekaki sebab dekat je. untuk bulan 11 dan 12 pulak jauh betul lokasinya. satu di perak, dan satu di kelantan. dua-dua kawan husband. sebab aritu mereka recommend aku tuk open house company tempat kerja mereka..so depa cam senang nak berurusan dengan aku agaknya. lagi pun depa nak low bajet. so aku memang tak kira untung sangat. janji cukup makan okay laaa ;)


yang penting mereka puas hati dan aku boleh tambah pengalaman.


yeahh! pengalaman itu yang sangat berharga..


2 comments:

~Mrs Fred~ said...

wow.. dah maju dah dalam photoshoot ek! congrats!! selagi lom ada anak ni gilah buat byk2 photoshoot..

akak pun minat, tp since ada anak ni terus pendam je lah.. hehe

sheschocoholic said...

kak emma,

hehehe..ala, ez xkeje cam akak..kalau sibuk camtu sure mmg xsempat nak buat..ni byk masa lapang..so boleh la..hehe..ni pon kadng2 mcm xcukup masa jek..hehe

ha..harap2 ada anak nnt pun leh proceed lg..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails